Γιατί το πλύσιμο των 20'' έχει σημασία για την καθαριότητα των χεριών

Η κατάσταση που ζούμε τις τελευταίες μέρες με την εξάπλωση του κορωνοϊού, έφερε στην επικαιρότητα τη σημασία των κανόνων υγιεινής, αφού ένας από τους βασικούς τρόπους προστασίας από τον ιό, είναι το καλό, επιμελές πλύσιμο των χεριών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σαπούνι και το νερό είναι από τα καλύτερα "όπλα" ενάντια στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις οδηγίες, βρέχουμε τα χέρια μας, βάζουμε υγρό σαπούνι ή τα τρίβουμε με σαπούνι, καθαρίζοντας καλά για 20 δευτερόλεπτα. Σκουπίζουμε με χαρτί ή πετσέτα μιας χρήσης και αποφεύγουμε τα στεγνωτικά με αέρα, ιδίως όταν δεν είναι καλά συντηρημένα.

Η SYMMETRIA, που διαθέτει το μηχάνημα Visia, ένα εξελιγμένο σύστημα δερμοανάλυσης με δυνατότητα πολυφασματικής απεικόνισης, έκανε το σχετικό πείραμα, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει το σωστό πλύσιμο χεριών, με τη φωτογραφία πριν και μετά. Η ειδική απεικόνιση του δέρματος και η μετέπειτα αλγοριθμική ανάλυση και καταγραφή των προϊόντων βακτηριών που εντοπίζονται επιφανειακά στο δέρμα (τα λευκά στίγματα που διακρίνονται στη σχετική φωτογραφία), ανέδειξε σημαντική μείωση των βακτηρίων μετά από επιμελές και προσεκτικό πλύσιμο.

 

 

Tags: ΥΓΙΕΙΝΗ