Ποδήλατο: μία ευχάριστη και αποτελεσματική μορφή άθλησης

Στην εποχή του κορωνοϊού, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν στραφεί στη χρήση ποδηλάτου ως μία μορφή άθλησης. Μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο, ειδικά αν έχετε να κάνετε αρκετό καιρό, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ποδήλατο αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για γυμναστική. Σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard διαπίστωσε ότι ακόμη και πέντε λεπτά ποδηλασία την ημέρα, μπορεί να αποτρέψουν την αύξηση του σωματικού βάρους στις γυναίκες της μέσης ηλικίας.

Επίσης, όπως κάθε άλλη αερόβια άσκηση, το ποδήλατο αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς, αλλά με σταθερό τρόπο, συμβάλλοντας στην αύξηση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης ως και κατά 7%. Επιπλέον, η ποδηλασία βοηθά την καρδιά έμμεσα, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή καλής χοληστερόλης (HDL) και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ποδηλασία συμβάλει στην αύξηση διάρκειας ζωής.

Κατά τα άλλα, είναι μια δραστηριότητα που απασχολεί ολόκληρο το σώμα, κι έτσι αυξάνει το συνολικό συντονισμό, όπως π.χ. ο χορός ή η γιόγκα. Δυναμώνει τους μύες, ειδικά στο κάτω μέρος του σώματος, βοηθώντας τις αρθρώσεις, ενώ δεν είναι απαγορευτική για όσους έχουν τραύματα στα ισχία και τα γόνατα. Ωστόσο, αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευθείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε το ποδήλατο, όπως και κάθε άλλο είδος άσκησης.

 

 

Tags: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ