Πώς θα προστατεύσετε τα χέρια σας που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα αυτή την εποχή

Ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό είναι, όπως ήδη γνωρίζουμε, το τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών μας.

Όμως, το συχνό πλύσιμο των χεριών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε περισσότερο τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού, που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες, κάνουν τα χέρια μας να αφυδατώνονται, ενώ συχνά παρατηρείται εμφάνιση εκζέματος.

Όσον αφορά στο πλύσιμο των χεριών, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντιμικροβιακό τζελ, που μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα, αντί για το παραδοσιακό σαπούνι, ενώ ταυτόχρονα σκοτώνει μικροοργανισμούς.

Το στέγνωμα των χεριών είναι σωστό να γίνεται με καθαρή πετσέτα ή χαρτί μιας χρήσης, που θεωρείται και ο προτιμότερος τρόπος.

Επίσης, είναι απαραίτητη η ενυδάτωση των χεριών, με μία ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο και στέγνωμά τους. Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά αν έχετε ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα, είναι καλό να απλώνετε μία ενυδατική κρέμα στα χέρια σας κάθε βράδυ πριν ξαπλώσετε για ύπνο, ώστε η κρέμα να παραμένει στην επιδερμίδα όλη τη νύχτα. Προτιμήστε αυτές που περιέχουν συστατικά όπως βούτυρο καριτέ και αλόη βέρα. Αποφύγετε εκείνες με αρώματα και συστατικά όπως η ρετινόλη, γιατί ενδέχεται να ερεθίσουν περισσότερο το δέρμα.

Τέλος, καλό είναι να φοράτε γάντια όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού.

 Αν εξακολουθείτε να έχετε κάποιους ερεθισμούς στα χέρια σας, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τους δερματολόγους της SYMMETRIA.

Tags: ΟΜΟΡΦΙΑ