Πώς καθαρίζουμε φρούτα, λαχανικά και συσκευασίες από το σούπερ μάρκετ

Μέσα σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε λόγω κορωνοϊού, μερικές από τις βασικές απορίες όλων μας, είναι αν και πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα τρόφιμα και να απολυμαίνουμε τις συσκευασίες που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ. Ας δούμε ποιες είναι οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις.

Τι κάνουμε με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ;

Μπορείτε να αφήσετε τα ψώνια σας για δύο-τρεις ώρες έξω, στο μπαλκόνι ή στην αυλή σε σκιερό μέρος πριν τα φέρετε μέσα στο σπίτι, όσα βέβαια δεν χρειάζονται άμεσα ψυγείο. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα ψώνια σε ένα πάγκο ή ένα τραπέζι. Όταν κάποιο προϊόν είναι σε συσκευασία η οποία μπορεί να αφαιρεθεί, όπως π.χ. η σακούλα στην οποία περιέχονται λαχανικά ή το χάρτινο κουτί των δημητριακών, τότε την πετάτε και τοποθετείτε το τρόφιμο/προϊόν σε έναν άλλο πάγκο ή τραπέζι, που έχετε καθαρίσει πριν.

Κάποιες άλλες συσκευασίες, όπως π.χ. τα μακαρόνια, μπορείτε να τις καθαρίσετε με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι ή με χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με αντισηπτικό (π.χ. με οινόπνευμα 70°). Κάποιες άλλες συσκευασίες, όπως π.χ. πλαστική συσκευασία γάλακτος, μπορείτε να τις πλύνετε με νερό και σαπούνι.

Πώς καθαρίζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά;

Τα πλένουμε αρκετά καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό και χρησιμοποιούμε χαρτί κουζίνας για να τα στεγνώσουμε και να αφαιρέσετε τυχόν ιικά ίχνη, ειδικά αυτά που καταναλώνονται χωρίς μαγείρεμα. Προτιμήστε αυτή την περίοδο, όσα φρούτα και λαχανικά είναι εφικτό να τα τρώτε χωρίς φλούδα. Μην χρησιμοποιείτε απολυμαντικό όπως χλωρίνη, καθώς υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας.

 

 

Tags: ΥΓΙΕΙΝΗ