Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη

Με τα νέα δεδομένα να έχουν αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητά μας, ας σκεφτούμε όλοι, πέρα από τον εαυτό μας, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι και χρειάζονται στήριξη, όπως έναν ηλικιωμένο συγγενή μας ή έναν γείτονά μας που έχει ανάγκη.

Οι ευπαθείς ομάδες είναι ακόμα πιο ευάλωτες αυτές τις μέρες. Όλοι έχουμε ένα γείτονα ή ένα γνωστό που ίσως είναι μόνος του ή δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης. Μπορούμε, λοιπόν, να πάμε εμείς στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο και να αφήσουμε τα ψώνια ή τα φάρμακά του έξω από την πόρτα, τηρώντας τις οδηγίες προφύλαξης.

Επίσης, δεν παραλείπουμε να επικοινωνούμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Ο εγκλεισμός στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία όλων μας και τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να φανούμε αλληλέγγυοι. Ένα τηλεφώνημα ίσως είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε το ενδιαφέρον μας αυτή την στιγμή, όμως πολλές φορές αρκεί να δώσουμε το «παρών», για να κάνουμε ένα δικό μας άνθρωπο να μην νιώθει μόνος.

 

 

 

Tags: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ