Υγιεινή και φροντίδα προσώπου εν μέσω καραντίνας

Η καθημερινή φροντίδα και η σωστή υγιεινή του δέρματος, πρέπει να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω Covid-19. Αυτό σημαίνει ότι ο καθαρισμός του προσώπου, η ενυδάτωση καθώς και η προστασία από μικρόβια του περιβάλλοντος, είναι επιτακτικής ανάγκης ρουτίνα, που δεν πρέπει να παραλείπουμε.

Καθαρίζουμε πρωί και βράδυ με ήπιο καθαριστικό, το πρόσωπο και το λαιμό, έτσι ώστε να απαλλάσσεται από σκόνη, ιδρώτα, τοξίνες, κ.λπ. Χρησιμοποιούμε ήπιο απολεπιστικό προϊόν 2-3 φορές την εβδομάδα για να αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα και να ανανεώνουμε την επιδερμίδα.

Ενυδατώνουμε συχνά το δέρμα με τουλάχιστον δύο διαφορετικού τύπου ενυδατικά προϊόντα, όπως serum, μάσκες, αμπούλες ή αναπλαστικές κρέμες. Η θρέψη του δέρματος με βιταμίνες, πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, κ.α., είναι εξίσου σημαντική για τη φυσική άμυνα του δέρματος, όσο και η υγιεινή διατροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι μια ευκαιρία για να επαναφέρουμε το ph στα φυσιολογικά επίπεδα και να εξισορροπήσουμε το μικροβίωμα του δέρματος.

Προστατεύουμε το πρόσωπό μας από τα μικρόβια με το να μην το αγγίζουμε. Αυτός είναι ένας κανόνας υγιεινής που ίσχυε ανέκαθεν, καθώς έτσι είναι πιο εύκολη η διάδοση μικροβίων και ασθενειών. Είναι απαραίτητη η χρήση αντισηπτικού πριν πιάσουμε το πρόσωπό μας. Επίσης, αν πρόκειται να εκτεθούμε στον ήλιο για περισσότερη ώρα από 10’-15’, δεν ξεχνάμε την ηλιοπροστασία, ακόμη και αν είμαστε στο μπαλκόνι, την αυλή ή την ταράτσα του σπιτιού μας. Το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά γιατί είναι ο μόνιμος σύμμαχος έναντι της φωτογήρανσης. Επιλέγουμε δείκτη προστασίας 30 και για UVA και UVB ακτινοβολία.

Διατροφή και άσκηση: Φρούτα, λαχανικά, καλά λιπαρά και άφθονο νερό εγγυώνται την καλή υγεία του δέρματος. Η άσκηση θα ήταν καλό στο μέτρο του εφικτού να προσαρμοστεί ανάλογα. Η ήπια αεροβική άσκηση μέσα στο σπίτι μπορεί να τονώσει το μεταβολικό ρυθμό και να ενεργοποιήσει την καύση του λίπους.

Στρες: Η κορτιζόλη, ορμόνη του στρες, επιβραδύνει το μεταβολισμό, αυξάνει το βάρος και ευνοεί την αποθήκευση του λίπους, κυρίως στη κοιλιά. Ο συνδυασμός με συνήθειες όπως κάπνισμα και αλκοόλ επιβαρύνει επιπλέον την ψυχολογία και την παθογένεια του οργανισμού, καθώς μειώνουν το επίπεδο άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επειδή η πρόληψη είναι πάντα πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία, καλό είναι να προσαρμοστούμε στις ανάγκες και νέες συνήθειες που επιβάλλει η νέα μας καθημερινότητα. Το υγιές δέρμα είναι συνήθως μία ένδειξη εύρωστου οργανισμού, με θετική επίδραση στην ψυχολογία μας και στο κοινωνικό μας περιβάλλον.

 

 

Tags: ΟΜΟΡΦΙΑ