Ποιες τροφές συμβάλλουν στην διατήρηση της καλής διάθεσης

Η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να δράσει «θεραπευτικά» σε πολλές καταστάσεις και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και στη διατήρηση της καλής ψυχολογίας. Ας δούμε μερικές από τις τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό.

  • Η βρώμη, η μπανάνα, η μαύρη σοκολάτα και το ρύζι περιέχουν το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο προωθεί την παραγωγή σεροτονίνης.
  • Τα μήλα, χάρη στην κερσετίνη που περιέχουν, βοηθούν την υγεία του εγκεφάλου και εμποδίζουν την εμφάνιση κατάθλιψης.
  • Τα πράσινα λαχανικά περιέχουν φυλλικό οξύ, το οποίο είναι αντικαταθλιπτικό.
  • Το αβοκάντο περιέχει καλά λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν σε αύξηση ντοπαμίνης και ενδορφινών.
  • Οι ξηροί καρποί περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Ειδικά, τα αμύγδαλα περιέχουν τυροσίνη, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία της ντοπαμίνης, ενώ οι ηλιόσποροι περιέχουν βιταμίνη Β5, η έλλειψη της οποίας σχετίζεται με στρες και άσχημη διάθεση.
  • Τα μούρα βοηθούν την καλή εγκεφαλική λειτουργία.
  • Ο καφές, το κακάο και το πράσινο τσάι περιέχουν καφεΐνη, η οποία προσφέρει γρήγορη τόνωση και εγρήγορση.
Tags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ